Úgy látszik, hogy én olyan kitüntetett helyzetben vagyok, hogy mindent rajtam kell letesztelni először. Engem kell skizó-demens elfekvőbe zárni, engem kell gondnokság alá tenni, és mint legutóbb kiderült, tőlem kell elvenni a rokkantnyugdíjamat is, mégpedig úgy, hogy vissza sem hívnak felülvizsgálatra. 

Mostanában a családban mindenki úgy hivatkozik rá, hogy "A levél". Anyám is, és apám is többször nekifutott, de ők sem tudták értelmezni. Anyám lefekvéshez is magával viszi, hátha egyszer csak megvilágosodik. Mellesleg ilyen levélről se a munkatársaim közül nem hallott senki, se a szoc munkásom, és én is most értesültem róla először, hogy elég egy "hivatalból indított eljárás", és ha 15 napon belül nem igazolok valamit, amire még nem sikerült rájönni, hogy micsoda, megszüntetik a nyugdíjam folyósítását. Azt hiszik, ha egy eljárást "hivatalból indítanak", az már mindent megmagyaráz. Azt magyarázzák meg, ha elég betegnek tartanak skizó-demens elfekvőbe küldeni, gondnokság alá helyezni, elvenni minden pénzem felét, és külön kikötik, hogy "ne rendelkezhessek semmiféle ingó és ingatlan vagyonnal", most miért gondolják úgy, hogy hirtelen meggyógyultam? Vagy úgy gondolják, hogy ne rendelkezhessek semmivel, hogy megszüntetnek minden ellátást, és ezáltal veszítsem el a munkahelyemet is? Miért olyan fontos nekik, hogy ne legyen semmim, most kihagynám az ujjal mutogatást, és a politizálást, de nem biztos, hogy a jövőben is ki fogom.

Most vagy az van, hogy egy "jóakaróm" hívta fel a figyelmet rám, hogy kezdjenek el engem macerálni, vagy a hivatal önnállósította magát, és a hivatal hivatlaból eljárást indított, csak azért, mert valakinek épp rossz napja volt, vagy mert "csináljunk már valamit, gyerekek". Mellesleg lassan két évre várni arra, hogy behívjanak felülvizsgálatra, egy kicsit érdekes érzés. Még véletlenül előre tudnék tervezni a következő 2-3 évre... Persze a saját munkájukat nem végzik, ehelyett "hivatalból" elveszik a pénzemet. Úgy látszik, újabban már felülvizsgálat sem kell ahhoz, hogy elvegyék az ember rokkantnyugdíját. Mindenesetre azért kedvesek, hogy csak így az eszükbe jutok. Ez a betegség több macerával jár, mint bármi. Engem ezért eddig még csak basztattak. Amint találnék normális munkát, én lennék az első, aki a pofájukba vágja a rokkantnyugdíjukat. Viszont engem még a START nevű rehabilitációs vállalat sem akart foglalkoztatni, mondván, hogy ők "nem tudnak ilyen betegeket foglalkoztatni". Szóval még ott is a pofánakba hazudtak. Kinek áll érdekében, hogy munka és pénz nélkül  maradjak? A "hivatalnak", hát persze, ki másnak?

Végezetül kitérnék még ennek a hivatalnak az orvosaira is, az úgynevezett "leszázalékolási bizottságra" is. Az a kisebb probléma, hogy velem úgy üvöltött a leszázalékolásomnál a kedves drnő, hogy az egész hivatal visszhangzott tőle, szóval úgy bánnak az emberrel, mint a kutyával. Bár ez ideális esetben 3 évenként egy alkalom, szóval ki lehet bírni. Hanem azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy hogy lehet, hogy ezek az állítólagos orvosok régebben annyi embert rokkantnak találtak, és ezek most hipp-hopp meggyógyultak Orbán Viktor munkába hívó utasítására. Nem tudom, ez a gerinctelenség hogy függ össze az orvosi hivatással. Újabban meg azt találták ki, hogy mivel annyi embert lehetetlenség egyszerre visszahívni, hát vegyük el a pénzüket egy "hivatalból indított eljárással". Elég hivatalosan hangzik? Igen. A biztonság kedvéért még írjuk oda, hogy "fellebbezésnek helye nincs", hátha akad néhány szerencsétlen, akit még ki lehetne így semmizni.