Csak azért, mert szóba jött, hogy esetleg szcientológus lennék... Szóval most arra szeretnék kitérni, hogy szcientológus vagyok-e, és ha igen, mennyire nem. Ha röviden szeretnék erre a kérdésre válaszolni, azt mondanám, hogy mielőtt a szcientológiával dobálózunk, nem ártana utána nézni annak, hogy a Szcientológiai Egyház szerint, aki pszichiátriai kezelésben részesült, az már eleve nem lehet szcientológus. Nos, ez is egyike a Szcientológiai Egyház körüli furcsaságoknak, hogy miközben a pszichiátria ellen harcolnak, nyíltan kiközösítik maguk közül azt, akinek már volt pszichiátriai kezelése, szóval ezzel a hozzáálással soha nem fognak eredményt elérni. Csak hab a tortán, hogy szeretett mesterüket nem egyszer kezelték paranoid skizofréniával pszichiátrián, szóval ha nem ő személyesen a nagy Ron, sohasem lehetett volna a saját egyházának a tagja.

És most jön a legérdekesebb rész: engem valóban "kezelt" a Szcientológiai Egyház, persze szigorúan úgy, mint "wog" személyt (aki nem tagja az egyháznak). Éppen ezért csak mérsékelten nyomultak nálam, hiszen tag már úgysem lehetek, láttam viszont 1-2 szcientológus körben vetített házi mozit, ebből a legtanulságosabb talán a "Pszichó-irtók", vagy valami hasonló című mozi volt. 1-1 ilyen vetítés általában több, mint 3 órát vesz igénybe, és a jelenlévők többsége nem is igazán érti, amiről szó van, mivel hogy pszichiátrián még nem jártak, lévén, hogy akkor nem lehetnének szcientológusok, csak elfogadják, mint az egyház egyik alaptételét, hogy zsigerből gyűlölni kell a pszichiátereket. Kézről kézre jár közöttük Duncan Shelley Kunoichi-trilógiája (Az elme gyilkosai, A téboly katonái, A végső háború), ami egy igen jól megírt, pszichiátriaellenes akció-krimi, szerintem inkább amolyan "kardos-baszós", de mindegy. Egyébként is előszeretettel olvasnak a szcientológusok sci-fit, és fantasyt, ezt legalább nem tiltja nekik az egyház.

Mi az, amit tilt, vagyis inkább korlátoz? Az internetes jelenlétet. Már ebből az okból kifolyólag sem lehetek szcientológus. Egy szcientológusnak nincsenek saját gondolatai, csak az egyház rendelkezéseit, és "irányvonalait" szajkózzák. Szigorúan be kell nekik számolni, hogy mit csináltak előző nap, mikor milyen honlapot látogattak az interneten, aztán ha nem megfelelő helyen barangoltak, jön a magyarázat, súlyosabb esetben az "etikakezelés", ahol megmagyarázzák neki, hogy amit láttak, az nem is az, ami. Honnét tudok minderről? Mert egy fél évet töltöttem közöttük, nagyon intenzív tanfolyamokon, reggel 9-től, este 5-ig hivatalosan, aztán volt, hogy 6-ig, 7-ig is... Velük keltem, a helyi Narconon központban aludtam, fél évig nem érintkeztem mással, mint szcientológussal.

Lehet, hogy egyszer majd részletesebben is írok erről az időszakról, most csak azt mondanám el, hogy mit kerestem ott. Különféle szcientológiai technikákkal elérték nálam, hogy arról a nagyon nagy dózisú Seroquelről le tudjak állni, amit Nagykállóban írtak fel nekem, ezért még talán hálás is lehetek nekik, mert azzal a gyógyszeradaggal nem lehetett együtt élni. Egy kis kitérő: a munkahelyen, ahol dolgozok, valakit nemrégen (húsvétkor) gyógyszermérgezéssel vittek be a sürgősségire, majd onnan a pszichiátriára, pusztán azért, mert beszedte az orvos által felírt gyógyszereket. Egy másik orvos azt kérdezte tőle: "Maga ezt mind beszedte?", majd miután mondta, hogy igen, azt válaszolta rá: "Csoda, hogy még életben van." Szóval én is túl voltam gyógyszerezve, és erről "szedtek le" a szcientológusok, talán még fogok írni róluk (nem biztos, hogy túl hízelgőeket), de ez itt nem antiszcientológia, hanem antipszichiátria blog, csak tisztáztam ezt a kérdést is.

Talán annyit mégis, hogy a kapcsolatunk úgy ért véget a szcientológusokkal, hogy a gyógyszerelhagyás után kb. fél évvel pszichotikus sub alakult ki nálam, és a szcientológusok egyszerűen a "kapcsolatmegszakítás" technikáját alkalmazták velem szemben, úgy tettek ezek után, mintha nem léteznék, vagyis nem létezne a skizofréniám sem. Mivel a skizofrénia nem létezik nézetük szerint, én sem léteztem számukra tovább, a szüleimnek meg azt tanácsolták, hogy vigyenek engem pszichiátriára. Szóval ennyire pszichiátriellenesek. Szerintem egy kicsit megijedtek, hogy mivel ők állították le nálam a gyógyszert, őket fogják felelőssé tenni az állapotomért, meg amúgy is egy elég beszari népség, mondhatni, hogy elég paranoiásak a "vallásukból" fakadóan, de legyen itt elég róluk ennyi. Szóval akkor, hogy szcientológus vagyok-e, és mennyire, mindenki döntse el maga...

Tehát azért mondom, hogy a szcientológia vaskarika fából, mert egyszerűen szóba sem jöhet, mint a pszichiátria alternatívája, addig, ameddig tagadják, hogy létezik, nem fogják tudni kezelni sem. És mivel a szcientológiában nincsenek új gondolatok, egyszerűen csak "duplikálják" L. Ron Hubbard gondolatait, és ennek örülnek gyermeki módon, nem is lesz soha opció. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy én most itt két frontos háborút kezdek, nem tartok attól, hogy itt meg fognak jelenni a szcientológusok, éppen a fentebb leírtak miatt, számukra én nem létezek, így az írásaim sem. Mindenesetre üdvölöm őket, ha valaki mégis erre téved. Én voltam az Anarchia pullóveres gyerek, aki a Blaha Lujza téri "Org" körül ténfergett fél évet...